Svet-Stranek.cz
Osobní stránka

Erg od Radechovky od štěněte po chovného psa:Osobní stránka na adrese: honzaprouza.freepage.cz

Erg od Radechovky od štěněte po chovného psa

     Erg se narodil 1. 3. 2008 v Dolní Radechové u mého přítele a kolegy z mysliveckého združení, douholetého chovatele Welšů, pana Josefa Havla.

     Jak jen to bylo možné jel jsem si, samozřejmě s celou rodinou, vybrat to naše štěně. Jako dvouměsíční štěně jsem si jej přivezl domů a rázem jsme měli doma dvě mimina tím prvním byl můj třetí synek Pepík, který se narodil 8. 2 2008. Jsou tedy o necelý měsíc od sebe. Dnes jsou jim oběma 3 roky a oba se mají k světu.

     Nejprve jsem si myslel, že si Erga nechám vycvičit Pepou Havlem, zkušeným kynologem. Nakonec jsem zjistil, že Erg je velice učenlivý a tak jsem se pustul do výcviku sám s pomocí dalšího velmi dobrého přítele a kynologa Honzy Boučka, který připravoval ke zkouškám ohařku.

     Nakonec jsme s Ergem absolvovali v roce 2009 čtvery zkoušky z nichž jsme 2x zvítězili, jednou byli druzí a speciální vodní práce se nám nějak trošku vymkly z rukou a nedopadly tak, jak jsem si představoval. Přesto je Erg vynikající vodař v lovecké praxi. Při dohledávce jak na zrdcale, tak v rákosu. Výborný plavec na řece i na rybníku. Za křídlenou kachnou by se snad i potopil tak dlouho krouží a pozoruje hladinu až jí dostihne.

     Od 10. 12. 2010 je uznaným chovným psem. Jednou bych si rád vycvičil jeho štěně. Snad po otci zdědí jeho chuť k výcviku a všechny ty jeho dobré vlastnosti o kterých jsem vám tu psal. Je pes, který nejezdí jen po výstavách a nesbírá diplony a poháry a pak si lehne na gauč, ale pes, který pracuje v terénu, pes který dělá myslivost myslivostí. 

     Je to prostě kamarád v lese, na poli i doma. Je kamarádský k dětem i dospělým. A je mi neocenitelným pomocníkem při lovu.

návštěvníků stránky
celkem50 838
tento týden97
dnes26